Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
10.07.2007
Тетово - Затворени ноќните барови Нота и Ориентал - Ас

Врз основа на претходни сознанија и пријави на граѓани на телефонската линија 198, Управата за јавни приходи во координација со Министерството за внатрешни работи, на 06.07.2007 година изврши инспекциски контроли во ноќните барови:

- НОТА АБДИЉКАДРИ од с.Чегранe
- ОРИЕНТАЛ АС од с.Жеровјане

Кај контролираните ноќни барови констатирано е непочитување и кршење на Законот за регистрирање на готовинските плаќања. Врз основа на утврдените неправилности и незаконитости на правните субјекти изречени им се парични казни на лице место (1000 евра во денарска противредност за правното лице и 500 евра во денарска противредност за одговорното лице), како и мерка времена забрана за вршење на дејност во траење од 30 дена. Запечатување на деловните објекти извршено е на 07.07.2007 година.
 

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија