Memorandum_mk
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

09.07.2020
ИСКОРИСТЕНОСТ НА МЕРКИТЕ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ФИЗИЧКИ И ПРАВНИ ЛИЦА ШТО СЕ СПРОВЕДУВААТ ПРЕКУ УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ
Со отпочнување на здравствено економската криза предизвикана од коронавирусот, Управата за јавни приходи како институција која што гради и остварува партнерски однос со даночните обврзници се стави на целосна услужност во реализацијата на мерките за финансиска поддршка, кои значат поддршка за сите физички и правни лица што се соочуваат со последиците од корона кризата...
 
03.07.2020
Субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиумите
Врз основа на Уредбата со законска сила за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиумите на работодавачот - медиум, за секој осигуреник за месец јуни, јули и август 2020 година му се субвенционира 100% од износот за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување...
 
02.07.2020
СЕ ЗАОКРУЖИ ВТОРОТО ТРИМЕСЕЧЈЕ НА МОЈ ДДВ ЗА 2020 ГОДИНА, ИСПЛАТАТА ЌЕ СЕ ВРШИ ВО АВГУСТ
Управата за јавни приходи известува на 30.06.2020 година се заокружи второто тримесечје од 2020 година за поврат на ДДВ кај физичките лица...
 
02.07.2020
Директорката на Управата за јавни приходи во посета на фирма корисник на мерката – финансиска поддршка за исплата на плата
Директорката на Управата за јавни приходи денес со тимот на компанијата Зенит Интернатионал продуктс разговараше за условите и погодностите за инвестирање во Република Северна Македонија, како и за предизвиците и последиците со кои оваа компанија се соочува во периодот на здравствено - економската криза предизвикана корона вирусот...
 
01.07.2020
ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ЕДНА ГОДИНА МОЈ ДДВ
Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска денес одржа прес конференција посветена на една година од Проектот МојДДВ...
 
Страници: 


 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија