Memorandum_mk
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

11.02.2021
НОВА ФУНКЦИОНАЛНОСТ НА Е-ПДД ЗА МОЈ ДДВ
Управата за јавни приходи известува дека на електронската платформа е-ПДД постави нова функционалност за граѓаните кои скенираат фискални сметки преку апликацијата мој ДДВ...
 
09.02.2021
ПРЕС: УЈП И ДИТ СО ЗАЕДНИЧКИ КОНТРОЛИ КАЈ РАБОТОДАВАЧИ ШТО НЕ ИСПЛАТИЛЕ ПЛАТИ А ЗЕМАЛЕ ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА
Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска и директорката на Државниот инспекторат за труд Јована Тренчевска на денешната прес конференција информираа за заедничките контроли што ги спроведоа УЈП и ДИТ врз работодавачи на кои им била исплатена финансиска поддршка за исплата на плати и истите не ја префрлиле на сметката на работниците за исплата на плати...
 
06.02.2021
СЕ ИСПЛАЌА МОЈДДВ ЗА ПОСЛЕДНОТО ТРИМЕСЕЧЈЕ ОД 2020 ГОДИНА
Управата за јавни приходи известува дека е започнат процесот на исплата на паричните средства од МојДДВ за последното тримесечје од 2020 година, согласно Законот за враќање на дел од ДДВ кај физичките лица...
 
04.02.2021
АНАЛИЗА ЗА ИСКОРИСТЕНОСТ НА МЕРКАТА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТИ НА ВРАБОТЕНИТЕ
На денешната прес конференција Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска информираше за неисплатените плати од страна на компаниите кои земале финансиска поддршка...
 
23.01.2021
ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ДО 29 ЈАНУАРИ 2021 ГОДИНА
Со воведувањето на нов образец ДДВ 04 согласно измените и дополнувањата на Закон за данокот на додадена вредност (Службен весник на РСМ, бр. 267/20), увидено е отежнато поднесување на образецот ДДВ-04...
 
Страници: 


 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија