Memorandum_mk
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

30.06.2020
ЕУ ТВИНИНГ ПРОЕКТ СО АВСТРИЈА И ХРВАТСКА “ПОДОБРУВАЊЕ НА НАПЛАТАТА НА ПРИХОДИ И ПОДОБРУВАЊЕ НА ДАНОЧНАТА И ЦАРИНСКАТА ПОЛИТИКА”
Управата за јавни приходи заедно со Царинската управа и Министеството за финансии од јануари 2020 година учествува во ИПА Твининг проектот насловен како “Подобрување на наплатата на приходи и подобрување на даночната и царинската политика”.
 
30.06.2020
ДИРЕКТОРКАТА НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИЈА КОРИСНИК НА МЕРКАТА 14 500
Директорката на Управата за јавни приходи денес ја посети компанијата Нептун. Со претставниците на оваа компанија Директорката разговараше за предизвиците и последиците од здравствено - економската криза предизвикана од вирусот Covid-19, и како оваа криза се одрази врз нивното работење...
 
30.06.2020
БАРАЊАТА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА МЕСЕЦ ЈУНИ 2020 СЕ ПОСТАВЕНИ НА СИСТЕМОТ Е- ДАНОЦИ и Е-ПДД
Согласно измените и дополнувањето на Уредбите со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите и самостојните вршители на дејност погодени од здравствено-економската криза предизвикана од коронавирусот, заради исплата на платите за месеците април, мај и јуни 2020 година, компаниите и самостојните вршители на дејност мерката 14.500 може да ја користат и во јуни 2020 година...
 
29.06.2020
ПОСТАВЕНО Е БАРАЊЕТО ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ИСПЛАТА НА ПРИДОНЕСИ ОД ЗАДОЛЖИТЕЛНО СОЦИЈАЛНО ОСИГУРУВАЊЕ ЗА МЕДИУМИ
Согласно Уредбата со Законска сила за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиуми, работодавач-медиум може да ја користи мерката субвенционирање на исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработените во медиумите кои работеле и известувале за надминување на состојбата со COVID -19 за времетраење на вонредната состојба, за месеците јуни , јули и август 2020...
 
26.06.2020
УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ УЧЕСТВУВАШЕ НА 24 ГЕНЕРАЛНО СОБРАНИЕ НА ИОТА ОДРЖАНО ON-LINE
Во периодот 24-25 јуни 2020 година се одржа на 24. Генерално собрание на Интра-европската организација на даночни администрации (IOTA)...
 
Страници: 


 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија