Memorandum_mk
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

30.07.2020
Демант од УЈП во врска со написите во одредени медиуми „Околу 10 милиони евра украле газдите од државната помош за исплата на минималец“
Генералниот секретаријат на Владата на Република Северна Македонија и Управата за јавни приходи ги демантираат написите на одредени медиуми во кој е наведено дека „Околу 10 милиони евра украле газдите од државната помош за исплата на минималец“...
 
28.07.2020
Aнализa за искористеност на мерката за финансиската поддршка за исплата на плата за април и мај 2020
Директорката на Управата за јавни приходи на денешната прес конференција посветена на искористеност на мерката финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот Ковид 19, истакна дека уште на почетокот од кризата, Управата за јавни приходи ги стави на располагање сите свои капацитети се со цел да се излезе во пресрет на најпогодените даночни обврзници од оваа здравствено - економска криза...
 
22.07.2020
ПОТТИКНУВАЊЕ НА ПОТРОШУВАЧКАТА НА МАКЕДОНСКИ ДОБРА И УСЛУГИ ПРЕКУ АПЛИКАЦИЈАТА МОЈДДВ
Со Уредба со законска сила за изменување и дополнување на Уредбата со законска сила за примена на законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физички лица за време на вонредна состојба (,,Службен Весник на РСМ бр.156/2020 од 12.06.2020”) е регулирано - враќањето на делот од данокот на додадена вредност пресметан на прометот на македонски добра и услуги се врши во висина од 20%, а за останати добра и услуги се врши во висина од 10%, од пресметаниот данок на додадена вредност искажан во поединечна фискална сметка...
 
22.07.2020
ДЕМАНТ НА УЈП ЗА ОБЈАВЕН ТЕКСТ - УЈП со „новите пресметки“ најави доцнење на пари за граѓаните во Мој ДДВ?
Управата за јавни приходи најостро ги демантира објавените информации на порталот „КУРИР“ објавени во текстот - „УЈП со новите пресметки најави доцнење на пари за граѓаните во Мој ДДВ“...
 
10.07.2020
ДИРЕКТОРКАТА НА УЈП ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИЈА КОРИСНИК НА МЕРКАТА 14 500
Директорката на Управата за јавни Приходи Сања Лукаревска во рамките на посетите на компании корисници на мерките за финансиска поддршка за исплата на плати, денес ја посети компанијата за транспорт и шпедиција Квенбергер Логистик ( Quehenberger) во Штип...
 
Страници: 


 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија