Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
За Управата за јавни приходи

Адреса
Управа за јавни приходи / Генерална дирекција Скопје
бул.Кузман Јосифовски-Питу бр.1, 1000 Скопје
тел. 02/33299 500
факс 02/3281 010
Инфо центар 0800 33 000
е-пошта: info@ujp.gov.mk

В.Д. Директор: Сања Лукаревска

Број на вработени (2016): 1.299

Број на даночни обврзници (2016)

  • Правни лица - 110.278
  • Вршители на дејност - 207.276
  • ДДВ обврзници - 40.740
  • Граѓани - 417.297 (кои поднеле Годишна даночна пријава)

Приходи од даноци (2016): 70.922.397.600 МКД

Приходи од придонеси (2016): 59.321.478.637 МКД

Профил на Управа за јавни приходи

 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија