Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Интервјуа
Година Медиум  

02.12.2006
Докторите на чело на градежната мафија
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ- Белите мантили се врвни градежници и дилери со недвижности. Тие се јавуваат секаде, како содружници, претприемачи и слично. Тоа за мене беше шок. Од 10 предмети, во осум доминантни основачи и содружници се доктори, вели во денешното интервју за „Дневник“ директорот на Управата за јавни приходи, Горан Трајковски. Тој им објави војна на даночните обврзници, посебно на државните функционери. Вака во јавноста се коментира најновата акција на инспекторите за собирање на даноците што фирми и граѓани „заборавиле“ да ги платат на државата. Трајковски, не сака ваквите активности да ги нарече акција. Според него, тоа се редовни контроли на даночниците што треба да ја наполнат државната каса. Тврди дека при контролите нема да ги заборават бизнис-елитата, политичарите, државните директори. Ако набрзо не покаже резултати, Трајковски ветува дека ќе си поднесе оставка.
 
15.10.2006
Со транспарентна работа УЈП ќе биде сервис, а не баук за стопанството
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Основно ќе биде УЈП да биде сервис, а не баук на стопанството. Значи, ќе дадаме брзи информации. Рецептот е многу прост, што поголема отвореност, пристап и побрзо ажурирање. Во принцип, секој добар стопанственик сака да биде и добар плаќач на даноци.
 
25.02.2006
Заминувам по изборите без оглед кој ќе победи!
ИНТЕРВЈУ ПЕТРА МИТЕВА, ДИРЕКТОР НА УПРАВА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Инспекторите нема да добијат поголеми плати иако се закануваат со штрајк. Она што го бараат дури ни јас го немам како директор и функционер.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија