Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Recnik
Интервјуа
Година Медиум  

14.11.2016
Од 1 јануари 2017 - Извршителите ќе поднесуваат МПИН пресметки по основ на судска пресуда
ИНТЕРВЈУ: АНАСТАСИЈА ИЛИЕСКА, ДИРЕКТОР НА УЈП – Со најновите измени во Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување, кои стапуваат во сила на 1 јануари 2017 година, извршителите ќе поднесуваат МПИН пресметки до УЈП за лица за кои е спроведена наплата од парични средства за придонеси по основ извршување на судска пресуда. УЈП веќе работи на начинот на поднесување на пресметката, а ќе организира и обуки за извршителите...Со донесувањето на најновите законски измени ги заштитуваме работниците и пред се нивните работнички права....
 
13.11.2015
Тешко е да ги убедите луѓето дека „земањето пари“ е услуга
ИНТЕРВЈУ: КИРИЛ МИНОСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Главниот фокус ќе ми биде насочен кон унапредување на деловни процеси, професионалните стандарди и инфраструктурата на УЈП, со цел поефикасно работење и унапредување на услугите што Управата ги нуди, вели Кирил Миноски, новиот директор на Управата за јавни приходи...
 
06.12.2012
Не ми е лесно, но платен сум да немам емоции кога блокираме компании!
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Колку и да звучи сурово, судбината на ова работно место е таква и јас примам плата за да немам емоции во однос на блокираните сметки на фирмите и човечките судбини позади тие бројки. Меѓутоа, сите сме луѓе, некои помалку некои повеќе, воопшто не се пријатни тие информации кога ќе чуете каква судбина се крие позади секоја блокирана фирма, колку работници не зеле плата и колку смејства настрадале. Она што мене како човек ми обезбедува мирна совест и мирен сон е кога гледам дека сепак имаме фиксен број на вработени со стабилна и константна исплата на плати. Тоа е фактот што ме смирува...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија