Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Интервјуа
Година Медиум  

13.04.2011
Не ни треба карикирана постапка за „Еврата во шише“
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Врз основа на сите информации со кои располагаме треба да утврдиме дали двете лица располагаат со имот кој е стекнат со оданочени или неоданочени приходи, вели Трајковски...
 
10.12.2010
Случувањата во МиА Бевериџис и Перо Наков бб ме навраќаат на Сведмилк
Моменталните случувања во МиА Беверџис и во шесте фирми во одредени сегменти ме навраќаат на случувањата во Сведмилк и верувам дека ќе бидеме доволно брзи за да се дополнат кривичните пријави, кои се процесуирани пред обвинителството и судовите, за да бидат надополнети со квалитетни докази за да имаме квалитетна разрешница и на Сведмилк, што ќе ни биде гаранција дека ќе имаме успешна разрешница во МиА Беверџис и во фирмите на Перо Наков...
 
20.11.2010
Даночна амнестија за валканите пари
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Второстепена е потребата со даночната амнестија да се наполни буџетот. Примарно прашање е да се зголеми оптекот на легални пари во домашната економија. Тоа е најбитното...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија