Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Интервјуа
Година Медиум  

19.04.2008
Не откривме тајни сметки на Црвенковски
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - Чекаме известувања од уште една странска држава. Ако и оттаму стигне негативен одговор, постапката се запира, директорот на УЈП Горан Трајковски.
 
08.11.2007
Амнестиран капитал е само оданочен капитал!
ИНТЕРВЈУ СО ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - На Македонија и е потребен постојан фронт во борбата против криминалот, корупција и неплаќачите на данок. Фронтот е отворен и треба да се издржи. Управата за јавни приходи мора да ги зацементира своите позиции во таа борба. Обвинувањата дека оваа борба е акцијашка, политичка или сталинистичка се нормални и очекувани. Без разлика, кој и да е тој што ја отвора таа борба ќе наиде на истите обвинувања. Она што за мене е најбитно е дека таа борба е широко поддржана од македонската јавност. Апсолутно не ме допираат тврдењата и прозивките кои доаѓаат од политички штабови, невладини организации, експерти, преку медиумите ... , вели првиот човек на Управта за јавни приходи Горан Трајковски во интервјуто за “Капитал”.
 
22.09.2007
СДСМ намерно не го реши случајот„Станови на Груевски“
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТРАЈКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ - И по една година не можам да откријам кој во УЈП го водел предметот „Станови на Груевски“, под кој архивски број е, кој ги праќал поканите и зошто некој презел такви дејства што воделе кон неуспех на постапката, па предмет од 2004 година јас да го работам во 2007 година.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија