Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

21.04.2021
РАБОТОДАВАЧИ, ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА НОВА ВЕРЗИЈА НА КЛИЕНТСКИОТ СОФТВЕР ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗАРАДИ ИСПЛАТА НА ПЛАТИТЕ ЗА МЕСЕЦИТЕ ФЕВРУАРИ И МАРТ 2021 ГОДИНА
Врз основа на Законот за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот COVID-19, заради исплата на платите за месеците февруари и март 2021 година, работодавачот може да оствари право на финансиска поддршка во износ во износ од најмногу до 21.776 денари месечно по работник, утврден согласно работното време (полно или неполно работно време) на кое е пријавен работникот, намалено за работното време за кое работникот остварува надоместок на плата кој не паѓа на товар на работодавачот, кој износ не може да биде повисок од платата на работникот која ја исплаќа работодавачот за месецот за кој бара финансиска поддршка...
 
20.04.2021
ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА: БЕСИМИ - ЛУКАРЕВСКА ЗА МЕРКАТА - ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТИ НА РАБОТНИЦИТЕ
На денешната прес конференција Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска заедно со министерот за финансии Фатмир Бесими ја претставија мерката финансиска поддршка за исплата на плати...
 
16.04.2021
РАБОТНА СРЕДБА ЗПВРСМ ФАТМИР БИТИЌИ И ДИРЕКТОРКАТА НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ САЊА ЛУКАРЕВСКА
Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска и Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес остварија работна средба на која разговараа за даночните активности и предизвиците на Управата...
 
16.04.2021
ЛУКАРЕВСКА НА ЈАВНА РАСПРАВА НА ТЕМА ,, НАМАЛУВАЊЕ НА НЕФОРМАЛНАТА ЕКОНОМИЈА”
Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска денес присуствуваше на јавната расправа на тема „Намалување на неформалната економија“ која се одржа во Министерството за финансии. Претставување на Планот за борба против корупција „Акција 21“ и Акцискиот план за сузбивање на сивата економија пред бизнис секторот беше тема на дискусија на оваа јавна расправа...
 
05.04.2021
Работна средба помеѓу ЗПВ Николовски и директорката на УЈП Лукаревска
Денеска директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска и заменикот на Претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски одржаа работен состанок на кој се разговараше за улогата УЈП во спречувањето на затајување на данок и корупција, преку зајаканатите контролни механизми...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија