Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Канцеларијата за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

03.07.2019
УСЛОВИ, НАЧИН И ПОСТАПКА ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВОТО НА ВРАЌАЊЕ НА ДЕЛ ОД ДАНОКОТ НА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ ИСКАЖАН ВО ФИСКАЛНИТЕ СМЕТКИ НА ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА
Кој е законскиот основ за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица е објавен во „Службен весник на Република Северна Македонија“, бр. 33 од 28.06.2019 година и се применува од 1 Јули 2019 година...
 
02.07.2019
Управата за јавни приходи ја гарантира безбедноста на апликацијата МојДДВ
Во врска со одредени реакции поврзани со наводно нарушување на безбедноста на личните податоци при инсталирање на апликацијата МојДДВ, Управата за јавни приходи известува дека апликацијата е безбедна за преземање и инсталирање со цел граѓаните да го остварат правото на поврат на 15 % од платениот ДДВ...
 
01.07.2019
Од Денес започнува повратот на 15 % од платениот ДДВ кај граѓаните!
Апликацијата МојДДВ преку којашто граѓаните ќе можат да ги скенираат фискалните сметки е достапна за преземање преку google play store и веб страната на Управата за јавни приходи каде што е поставен линк којшто нуди опција за преземање...
 
24.06.2019
ИЗВЕСТУВАЊЕ за продолжување на рокот за Јавниот Повик за аплицирање на кандидати - студенти за волонтирање во Управата за јавни приходи
Управата за јавни приходи го продолжува рокот за аплицирање на кандидати – студенти за волонтирање во сите организациони единици на Управата за јавни приходи...
 
19.06.2019
ОД 1-ви ЈУЛИ СТАРТУВА МЕРКАТА ,,МОЈ ДДВ” ЗА ВРАЌАЊЕ НА 15 % ОД ДДВ НА ГРАЃАНИТЕ
Денеска во Владата на Република Северна Македонија Претседателот на Владата на Зоран Заев, министерот за финансии Драган Тевдовски, и директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска на прес-конференција информираа за Предлог-законот за враќање на 15% од данокот на додадена вредност на граѓаните кој беше усвоен на последната седница на владата и доставен на усвојување во Собранието...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија