Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Recnik
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Медиум Година Месец  
Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
02.02.2018  Вечер Сите физички лица не се обврзници за ДДВ 
31.01.2018  Вечер Забраната за вршење дејност завршува веднаш по плаќањето на глобата External
28.01.2018  Вечер С.Ву.  За минимална плата од 12.000 денари, пензиско се плаќа на 17.040 
26.01.2018  Слободен печат  И да е платата помала, основицата за придонеси е 17.040 денари External
24.01.2018  Вечер УЈП нема податоци колку физички лица се ДДВ обврзаници External
22.01.2018  Вечер Наместо да им враќа, државата ќе им наплаќа ДДВ на граѓаните External
22.01.2018  Слободен печат  Банално е во ек на сезона прометот да се намалува 
18.01.2018  Вечер Нова услуга на УЈП за Скопје – “Закажи средба” со даночен агент External
18.01.2018  Слободен печат  Заглавија пресметките за персонален данок 
17.01.2018  Слободен печат  Весна Дамчевска  Приходите од кирии електронски да се пријават најдоцна до 10 февруари External
12.01.2018  Слободен печат  МРТВ за данок должи 2,1 милиони евра 
11.01.2018  Вечер Годинава последен пат ќе се поднесува Годишна даночна пријава 
05.01.2018  Вечер С.Ву.  УЈП ќе ги учи граѓаните да плаќаат данок за киријата што ја земаат External
04.01.2018  Вечер „Закажи средба“ со даночен агент во функција во Скопје 
03.01.2018  Вечер УЈП: До 200 евра казна за неподнесување Годишна даночна пријава 
18.12.2017  Вечер Ќе се даночат и парите што ги праќаат иселениците? 
18.12.2017  Слободен печат  УЈП ќе ги лови парите што граѓаните ги добиваат преку „брз трансфер“ 
16.12.2017  Вечер С.Ву.  Кој е парајлијата од здравство кој лани секој месец примал плата од 225 илјади евра?! External
07.12.2017  Вечер С.Ву.  И вгодина ќе се чека во ред за поднесување ГДП, а од 2019-та пријавите ќе ги пополнува УЈП External
07.12.2017  Слободен печат  Електронски ќе се пријавува и ќе се плаќа персоналниот данок 
Страници: 



 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија