Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Recnik
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Медиум Година Месец  
Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
03.12.2017  Вечер УЈП го објави возниот ред на мобилните даночни шалтери External
29.11.2017  Вечер С.Ву.  Со нови 6,4 милиони евра ЕУ и помага на УЈП да се бори против евазијата и да ги подобри услугите External
28.11.2017  Вечер Лукаревска: Хуманата страна ќе биде заштитен знак на УЈП External
12.11.2017  Вечер Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави 
09.11.2017  Слободен печат  УЈП со години не влегувала во некои фирми 
02.11.2017  Слободен печат  Дури една третина од вработените примаат плата до 12.000 денари?! 
26.10.2017  Вечер Системот е-даноци во прекин, ќе се продолжи рокот за даночни пријави External
09.10.2017  Вечер УЈП: Радиодифузна такса се плаќа заклучно со септември External
05.10.2017  Вечер Поштарот веќе нема да звони за радиодифузна External
01.09.2017  Капитал  Истрагата за неплаќачите на данок се проширува External
29.08.2017  Слободен печат  Меѓу неплаќачите на данок има и медиуми 
22.08.2017  Вечер С.Ву.  Со помош на даночници 37 фирми две години не плаќале данок на добивка External
22.08.2017  Слободен печат  37 фирми со благослов на УЈП не плаќале данок на добивка! 
15.07.2017  Вечер УЈП ќе почне со присилна наплата на радиодифузна такса 
15.07.2017  Слободен печат  УЈП ќе почне со присилна наплата на радиодифузна такса External
12.07.2017  Вечер На новата листа на должници 4.500 фирми и граѓани 
12.07.2017  Вечер Годишната даночна пријава ќе ни ја пополнува УЈП, а ние само ќе кажеме дали е во ред 
12.07.2017  Слободен печат  Најавена голема даночна реформа во повеќе сектори 
12.05.2017  Вечер С.Ву.  Фирми, граѓани и јавни претпријатија на државата и должат 230 милиони евра External
12.05.2017  Дневник А.Ф  Компаниите и граѓаните и должат 200 милиони евра на државата External
Страници:  


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија