Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

11.02.2009
Според последните обработени податоци – 51.118 работодавци поднеле Месечни пресметки за интегрирана наплата
Според последните обработени податоци на Управата за јавни приходи, до крајниот рок за поднесување на образец “МПИН“/10 февруари, 51.118 даночни обврзници доставиле пресметка за јануарска плата за 384.298 вработени. Поради големиот број на фирми кои доставуваа пресметки во изминатите два дена, и кои сеуште се обработуваат, конечниот број на пресметки за плата доставени до УЈП во законскиот рок се очекува да биде поголем.
 
10.02.2009
Пред истекот на рокот - Поднесени 40.699 пресметки за интегрирана наплата
Денес/10-ти февруари е крајниот рок за поднесување на Месечна пресметка за интегрирана наплата (образец "МПИН"). Според најновите податоци на Управата за јавни приходи, до 12:00 часот доставени и обработени пресметки за плата се вкупно 40.699 за 301.594 вработени, од кои прифатени како точни се 37.881, а 2.818 месечни пресметки се одбиени.
 
09.02.2009
До 12 часот - Поднесени 35.166 пресметки за плата до УЈП
Утре/10 февруари е крајниот рок за поднесување на Месечната пресметка за интегрирана наплата (образец “МПИН“). Според последните податоци на Управата за јавни приходи до 12.00 часот доставани и обработени пресметки за плата се вкупно 35.166, од кои прифатени се 30.678.
 
08.02.2009
До 15 февруари - Поднесување на Годишен извештај за исплатени приходи во 2008 (образец “ПДД-ГИ)
Правни лица, трговци поединци, занаетчии, лица кои вршат слободни занимања и др. кои извршиле исплата на приходи за кои аконтацијата на данокот се плаќа по одбивка, должни се до УЈП да поднесат Годишен извештај за бруто остварените приходи на обврзниците, за пресметаниот и платениот данок и придонесите, како и вкупно исплатените нето приходи по сите основи во календарскиот период од 1 јануари до 31 декември 2008 година. Прием на даночните пријави ќе се врши и во сабота/14 февруари и во понеделник/16 февруари, од 08.30 до 16.30 часот.
 
05.02.2009
Прием на пресметки за плати и за време на викендот
УЈП ги информира обврзниците дека прием на Месечни пресместки за интегрирана наплата (образец “МПИН“) ќе се врши и за време на викендот/сабота 7 февруари и недела 8 февруари/, од 8.30 до 18.00 часот, во сите даночни канцеларии низ Републиката.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија