Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

22.01.2021
БРУТО ПЛАТА 2021 - НАЈНИСКА И НАЈВИСОКА ОСНОВИЦА ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕ НА ПРИДОНЕСИ
Просечната плата по работник во Република Северна Македонија, според податоците на Државниот завод за статистика објавени во Јануари 2021 година изнесува 41.141 денари...
 
21.01.2021
ИСПЛАТА НА ДЕЛ ОД ДДВ ЗА ЧЕТВРТОТО ТРИМЕСЕЧЈЕ ОД 2020 ГОДИНА ЌЕ СЕ ВРШИ ВО ФЕВРУАРИ
Управата за јавни приходи известува дека во текот на месец февруари 2021 година ќе се врши исплата на дел од ДДВ на граѓаните кои скенирале фискални сметки преку апликацијата МојДДВ, во четвртото тримесечје од 2020 година односно за месеците октомври, ноември и декември 2020 година...
 
20.01.2021
Поднесување на образец „ДБ-ВП” и „ДД-01” согласно измените и дополнувањата на Законот за данокот на добивка објавен во „Службен весник на РСМ”, бр.290 од 07.12.2020 година
Даночен биланс на вкупен приход за 2020 година...
 
02.01.2021
АНАЛИЗА НА ИСКОРИСТЕНОСТ НА МЕРКАТА ФИНАНСИСКАТА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТА ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ 2020
Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска на денешната Прес конференција, ја информираше јавноста за искористеноста на мерката финансиска поддршка за исплата на плати за месец Ноември 2020 година...
 
31.12.2020
Измени и дополнувања на Законот за данокот на добивка објавен во „Службен весник на РСМ”, број 290 од 07.12.2020 година
Во насока на обезбедување поддршка на даночните обврзници заради полесно справување со последиците од коронавирусот (COVID-19), Законот за изменување и дополнување на Законот за данокот на добивка ги содржи следните измени кои ке важат за 2020 и 2021 година...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија