Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

02.05.2020
ДАНОЧНИТЕ ОБВРЗНИЦИ ГИ КОРИСТАТ МЕРКИТЕ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА РАБОТОДАВАЧИ И ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПЛАЌАЊЕ АКОНТАЦИИ ЗА ДД И ДЛД
Вкупно 356 барања за финансиска подршка за исплата на плати (Образец БФП-ИП ) се поднесени до Управата за јавни приходи преку системот Е- даноци во текот на вчерашниот ден (01.05.2020)...
 
01.05.2020
РАБОТОДАВАЧИ ПОДНЕСЕТЕ БАРАЊЕ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ПЛАТИ (образец БФП-ИП) КОЕ Е ДОСТАПНО НА Е-ДАНОЦИ
Врз основа на Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот covid-19, заради исплата на платите за месеците април и мај 2020 година, за остварување на правото работодавачот поднесува Барање за финансиска поддршка за исплата на плати за месеците април и мај 2020 година за секој месец поединечно, до Управата за јавни приходи.Поднесувањето на барањето се врши преку системот е-Даноци, а комплетноста на Барањето го потврдува Управата за јавни приходи, во рок од 3 дена од денот на доставувањето на барањето...
 
29.04.2020
ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ, МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ И СВЕТСКА БАНКА ЗА МЕРКАТА 14.500 ДЕНАРИ
На денешната прес конференција која се одржа во Владата на Република Северна Македонија Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска заедно со Министерката за финансии Нина Ангеловска ја презентираа мерката за која работодавачите и самостојните вршители на дејност ќе можат да аплицираат од почетокот на мај, а видео обраќање имаше и директорот на Светска банка за Република Северна Македонија и Косово, Марко Мантованели...
 
28.04.2020
НАЧИН НА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА УВЕРЕНИЕ ЗА ПЛАТЕНИ ДАНОЦИ И ПРИДОНЕСИ ДО 31.01.2020 ГОДИНА
Согласно “ОДЛУКА ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА УСЛОВИТЕ И КРИТЕРИУМИТЕ ЗА РЕПЛАСИРАЊЕ НА СРЕДСТВАТА ОД КОМПЕНЗАЦИОНИТЕ ФОНДОВИ ОД СТРАНСКА ПОМОШ” („Службен весник на РСМ“, бр.105 од 21.04.2020 година), како еден од критериумите за користење на средствата од Компензационите фондови од странска помош за директно кредитирање на микро, мали и средни претпријатија од сите дејности, наведено е кредитобарателите да немаат неплатени даноци и придонеси, освен ако на истите им е одобрено одложено плаќање на даноците и придонесите во согласност со посебните прописите од областа на даноците и истите редовно ги плаќаат заклучно со 31.01.2020 година...
 
25.04.2020
ОД ДЕНЕС КОРИСНИЦИТЕ НА АПЛИКАЦИЈАТА ,,МОЈДДВ,, ЌЕ МОЖЕ ДА ГО ДОНИРААТ СВОЈОТ ПОВРАТ ЗА БОРБА ПРОТИВ COVID 19
Физичките лица корисници на апликацијата „МојДДВ“ ќе можат да го донираат својот поврат на ДДВ за првото тримесечје од 2020 за борбата против вирусот Ковид 19...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија