Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

08.05.2020
Одржана прес конференција за Владините мерки кои се спроведуваат преку Управата за јавни приходи
Денес во Медиум центарот на Владата на Република Северна Македонија Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска одржа прес конференција посветена на анти - кризните мерки што се спроведуваат преку Управата за јавни приходи...
 
07.05.2020
ОТВОРЕНА НОВА МАИЛ АДРЕСА НАМЕНЕТА ЗА ПРАШАЊА ЗА ВЛАДИНИТЕ ОДЛУКИ ШТО СЕ РЕАЛИЗИРААТ ПРЕКУ УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ
Отворена е е-маил адреса преку која граѓаните и компаниите може да поставуваат прашања за Уредбите кои ги донесе Владата на Република Северна Македонија а што се реализираат преку Управата за јавни приходи...
 
06.05.2020
РАБОТОДАВАЧИ ПОДНЕСЕТЕ БAРАЊЕ ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ИСПЛАТА НА ПРИДОНЕСИ ОД ЗАДОЛЖИТЕЛНО СОЦИЈАЛНО ОСИГУРУВАЊЕ
Врз основа на Уредбата со Законска сила за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување за време на вонредна состојба, работодавачите имаат можност за користење на субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување...
 
05.05.2020
ОНЛАЈН ОБУКИ НА КОМПАНИИ ЗА НАЧИНОТ НА КОРИСТЕЊЕ НА АНТИ-КРИЗНИТЕ МЕРКИ ОДРЖАНИ ВО СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
Управата за јавни приходи заедно со Стопанската комора на Македонија, изврши онлајн обуки на преку 90 компании за антикризните мерки што ги донесе Владата на Република Северна Македонија...
 
04.05.2020
БAРАЊЕ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА ИСПЛАТА НА ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА НА ФИЗИЧКИ ЛИЦА КОИ ВРШАТ САМОСТОЈНА ДЕЈНОСТ
Согласно “Уредба со законска сила за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравствено-економската криза предизвикана од коронавирусот COVID-19 за време на вондредна состојба” (Службен весник на РСМ, бр. 92/2020), физичките лица кои вршат самостојна дејност (трговец поединец,, лице кое врши земјоделска, занаетчиска дејност и лице кое врши услуги, кое остварува доход од вршење дејност и е запишано во соодветен регистар) погодени од здравствено – економската криза, под одредени услови, имаат можност да користат финансиска поддршка за месеците април и мај 2020 година, во износ од 14 500 денари месечно...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија