Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Канцеларијата за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

09.01.2019
ДО 15 ЈАНУАРИ ПОДНЕСЕТЕ ПРИЈАВА ЗА РЕГИСТРАЦИЈА ЗА ДДВ
Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење на стопанска дејност повисок од 1.000.000 денари имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност (образец ДДВ-01) најдоцна до 15 јануари 2019 година...
 
04.01.2019
УЈП разви модул за автоматски поврат на даноци
Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска во Регионалната дирекција Скопје, го пречека министерот за финансии, Драган Тевдовски, кадешто разговараа за реализираните проекти и реформите на УЈП во изминатата година како и за активностите на коишто Управата ќе се посвети во текот на 2019...
 
03.01.2019
УСОГЛАСЕНИ СТРУКТУРИ ЗА ВИД И ПОДВИД НА ПРИХОД ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА Е-ППД СО ПРИКАЧУВАЊЕ НА XML ФАЈЛ
Согласно Законот за данок на личен доход објавен во Службен весник на РМ бр.241/18 од 26.12.2018 година, кој започна да се применува од 1 јануари 2019 година, извршено е усогласување на структурите за вид и подвид на приход за поднесување на еППД со прикачување на xml фајл...
 
31.12.2018
Прилагодување на системот е-Персонален данок
Ве информираме дека на ден 02.01.2019 година ќе се врши прилагодување на системот е-Персонален данок (https://e-pdd.ujp.gov.mk) заради усогласување со законските одредби од новиот Закон за данок на личен доход , поради што системот нема да биде во функција. Системот е-Персонален данок, прилагоден согласно новиот Закон за данок на личен доход, ќе започне со примена на 03.01.2019 година...
 
31.12.2018
ПРЕСМЕТКА НА ПЛАТА ЗА 2019 ГОДИНА - НОВА ВЕРЗИЈА НА КЛИЕНТСКИ СОФТВЕР “МПИН“
Врз основа на Законот за изменување и дополнување на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување, стапките по кои се пресметуваат и плаќаат придонесите од задолжително социјално осигурување почнувајќи со исплата на платата за месец Јануари 2019 година, се променети и тоа за следните придонеси...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија