Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Recnik
Фото галерија
06.12.2011
Даночна академија - Одржана обука за цариници „Унапредување на знаењата од областа на сметководството и вршење на контрола“
Скопје - На 30 ноември 2011 година, во просториите на Царинската Управа, се одржа обука за вработените во Царинската Управа на тема „Унапредување на знаењата од областа на сметководството и вршење на контрола“. На обуката, организирана во рамките на Даночната Академија на УЈП, цариниците имаа можност покрај теоретскиот дел, да работат и на практични примери во делот на законската регулатива за водење на сметководство контен план, годишна пресметка и биланси, како и во делот на стратегијата за вршење на контрола, избор на случаи за контрола, подготовка на контрола, контрола, евалуација на резултатите од контрола и случаи на даночни измами.
 
28.11.2011
Промовирана Даночната академија на УЈП
Скопје – На 27 ноември 2011 година, Управата за јавни приходи ја промовираше Даночната академија. Вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставрески и директорот на УЈП, Горан Трајковски со потпишувањето на Повелбата на Даночната академија симболично го отворија првиот час. Едукацијата преку даночната академија ќе се одвива во четири фази. Во првата ќе бидат едуцирани вработените во УЈП, втората фаза ќе ги вклучи и останатите вработени во државната администрација...
 
27.11.2011
Работилница - Зголемување на даночната култура во Р. Македонија преку ефикасна комуникација на УЈП и медиумите
Охрид – Од 25 до 26 ноември 2011 година, се одржа Работилницата на тема „Зголемување на даночната култура во Р. Македонија преку ефикасна комуникација на УЈП и медиумите“. На настанот, реализиран во рамките на „Проектот за даночна реформа“ (ЕУ ИПА 2007), учествуваа новинари од 15 медиуми и претставници на раководството на Управата за јавни приходи, кои преку дискусија, размена на сопственото искуство и искуството на странските даночни експерти, ги дадоа и препораките како да се унапреди меѓусебната комуникација помеѓу УЈП и медиумите, а се со цел подобро информирање на јавноста и зголемување на даночната култура во Р.М.
 
04.10.2011
Обуки - Комуникација во криза
Обуките за ефикасни односи со медиумите и управување со кризни ситуации се реализирани од 29 до 30 Септември 2011 година во рамките на проектот за „Поддршка на даночната реформа“ финансиран од Европската Унија ИПА2007...
 
23.09.2011
Работилница на тема „Компјутерска контрола“
Во периодот од 31 Август до 1 Септември 2011 годинa, во организација на Инструментот за техничка поддршка и размена на информации (TAIEX) на Европската комисија и Управата за јавни приходи се одржа работилница на тема „Компјутерска контрола“ на која македонските даночни службеници, меѓуостанатото, имаа можност да се запознаат со системите за поддршка при контрола, односно системот за административна поддршка SAFIR и SESAM – софтвер за електронска контрола, како и шведскиот модел на компјутерска контрола и како е тој регулиран во нивното законодавство...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија