Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Медиум Година Месец  
Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
16.02.2017  Вечер УЈП: До 15 Март се очекува над 400 илјади граѓани да поднесат Годишна даночна пријава 
16.02.2017  Нова Македонија Досега поднесени 50.000 пријави, УЈП очекува над 400.000 
16.02.2017  Слободен печат  УЈП: Да не се чека до 5 до 12 
31.01.2017  Дневник Александра Филиповска  УЈП лани продала стока тешка над 340.000 евра, купувачите чекаат гаражи, станови, автомобили, машини External
27.01.2017  Вест УЈП ги продолжи за 5 дена роковите за ДДВ-пријави и за годишни пресметки 
27.01.2017  Вечер Продолжен рокот за ДДВ и годишни извештаи 
27.01.2017  Дневник Продолжен рокот за поднесување пријави за ДДВ и годиши извештаи 
27.01.2017  Нова Македонија УЈП го продолжи рокот за поднесување на годишните извештаи 
27.01.2017  Слободен печат  Падна системот на УЈП, рокот за даночни пријави продолжен 
27.01.2017  Утрински весник Ек.Р.  УЈП го продолжи рокот за поднесување ДДВ и годишни извештаи External
26.01.2017  Вест ВИП-третман од УЈП за уште 170 големи компании 
26.01.2017  Вечер С.Ву  435 компании полнат половина од буџетот External
26.01.2017  Дневник Нови 170 компании влегоа во групата големи даночни обврзници External
26.01.2017  Утрински весник Нови 170 големи обврзницин за поефиксно даночење External
23.01.2017  Вест УЈП: Најдоцна до среда фирмите да издадат пресметки за персонален данок 
23.01.2017  Вечер Пресметки за персоналец да се издадат до среда 
23.01.2017  Нова Македонија Уште три дена за издавање пресметка за исплатените приходи 
20.01.2017  Нова Македонија Работодавците до 25 јануари да издадат потврди за исплата на приходи 
17.01.2017  Вечер УЈП Годишна даночна пријава најдоцна до 15 Март 
17.01.2017  Утрински весник Ек.Р.  Даночна пријава и за приходи од интернет страници External
Страници:  


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија