Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

23.09.2009
Билатерална соработка - Зеднички даночни контроли на Македонија и Албанија
Во рамките на интензивната меѓународната соработка воспоставена помеѓу даночните власти на Р. Македонија и Р. Албанија, од 23 до 25 септември 2009 година во Тирана, се одржува Работнилницата – „Идните предизвици на даночните инспекторати“. Основната цел на Работилницата е конкретизација на мерките и активностите за заедничко делување на даночните инспекторати во наредниот период во насока на спречување и откривање на даночната евазија, но и размена на искуство во делот на ...
 
17.09.2009
Даночна канцеларија и за граѓаните на општина Вевчани
Услугите на УЈП Регионална Дирекција Битола од денес се достапни и преку новоотворениот Даночен Шалтер Вевчани, кој ќе ги опслужува граѓаните на општина Вевчани.
 
17.09.2009
Поради дефект на електричната мрежа во РД Скопје – Даночните услуги достапни во Контакт Центарот
Ги информираме даночните обврзници дека поради дефект во електричната мрежа и напојувавање, услугите на УЈП - Регионалната Дирекција Скопје ќе се одвиваат отежнато, односно определени услуги, посебно во делот на електронска комуникација ќе бидат оневозможени до отстранување на дефектот. Од тие причини, ги упатуваме даночните обврзници сите видови обрасци (барања за издавање на уверенија и потврди, даночни пријави и сл.) кои ги доставуваат до Регионалната Дирекција Скопје да ги поднесуваат во Контакт Центарот на УЈП.
 
11.09.2009
ЕФЕКТИ ОД АНТИКРИЗНИТЕ МЕРКИ - по завршувањето на вториот рок Отпишани 728 милиони денари камати
По завршувањето на вториот рок (од 1 мај до 31 август 2009) за “отпис на каматите” на неплатените обврски за јавните давачки и споредните даночни давачки, Управата за јавни приходи отпиша 68,5 милиони денари камати на 300 даночни обврзници.
 
10.09.2009
Од 15 септември - ПОДНЕСУВАЊЕ И ПРИЕМ НА СИТЕ ВИДОВИ ОБРАСЦИ И ДАНОЧНИ ПРИЈАВИ ВО КОНТАКТ ЦЕНТАРОТ НА УЈП
Управата за јавни приходи ги известува граѓаните и даночните обврзници дека од 15 септември 2009 година, сите видови обрасци (барања за издавање на уверенија и потврди, даночни пријави и сл.) кои се доставуваат до Регионалните Дирекции може да ги поднесуваат и во Контакт Центарот на УЈП без разлика на местото на живеалиште на граѓанинот, односно местото на седиште на правното лице.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија