Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

01.09.2009
ДАНОЧНИТЕ УСЛУГИ ДОСТАПНИ И НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА МОГИЛА
Ги информираме даночните обврзници дека од 03.09.2009 година, услугите на Управата за јавни приходи ќе бидат достапни и преку новоотворениот Даночен шалтер- Могила, за подрачјето на општина Могила.
 
27.08.2009
Од 1 септември до 1 октомври - Акција за пријавување на промена на регистарските податоците за даночни цели
Ги известуваме даночните обврзници дека од 1 септември до 1 октомври 2009 година, Управата за јавни приходи им овозможува на сите даночни обврзници кај кои настанала промена во делот на регистарските податоци од даночната пријава “УЈП-РДО” да извршат нивно ажурирање. По истекот на утврдениот период, за даночните обврзници кај кои ќе се утврди неусогласеност на регистарските податоци, Управата за јавни приходи ќе пристапи кон примена на пропишаните санкции.
 
27.08.2009
Достава на даночни решенија за годишен персонален данок од доход за 2008
Ги информираме даночните обврзници дека Управата за јавни приходи отпочна со достава на Даночните решенија за годишен персонален данок од доход за 2008 година. Со цел олеснување и поедноставување на постапката за плаќање на персоналниот данок за граѓаните, од оваа година Управата за јавни приходи изготви Даночно решение со кое директно, без пополнување на уплатници/налог за плаќање, граѓанинот ќе може едноставно да ја исполни својата законска обврска - да го плати својот персонален данок за 2008 година.
 
26.08.2009
УЈП поблиску до граѓаните - Отворен даночен шалтер во општина Новаци
Од 26-ти август 2009 година/среда, услугите на Управата за јавни приходи се бидат достапни и преку новоотворениот Даночен Шалтер - Новаци, за подрачјето на општина Новаци.
 
21.08.2009
До 31 август – Истeкува вториот рок за отпис на камата
Правото на отпис на 75% од каматите за доспеаните a неплатени обврски за јавните давачки и споредните даночни давачки заклучно со 31.12.2008 година, како дел од пакетот на владините антикризни мерки, може да се реализира доколку се изврши плаќање на главниот долг и споредните даночни давачки во текот на 2009 година, односно во рамки на второутврдениот законски рок до 31 август 2009 година.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија