Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

05.06.2008
Промовиран новиот Кодекс на етика на даночните службеници
На 5 јуни 2008 година, во Клуб на пратеници, Управата за јавни приходи го промовираше новиот “Кодексот на етика на даночни службеници“. Целта на донесување на овој Кодекс е обезбедување на строго почитување на усвоените принципи, законитоста, професионалниот интегритет и ефикасноста на даночните службеници.
 
27.05.2008
ДЕМАНТ - “Утрински весник“ (текст: “Премиерот умее да ги исцеди граѓаните“)
Во врска информациите пласирани во текстот “Премиерот умее да ги исцеди граѓаните“ од Ленка Балаловска, објавен во дневниот весник “УТРИНСКИ ВЕСНИК“ на 23.05.2008година (страница 15, рубрика ПИСМА), Управата за јавни приходи е на ставот дека во објавената содржина од страна на авторот се пласирани невистини во врска со активностите на Управата за јавни приходи и измените на Законот за персонален данок на доход од 2007.
 
22.04.2008
Отворен Центар за обработка на податоци на УЈП
Имплементација на даночна политика на поедноставни даночни процедури.
 
22.03.2008
Во врска со Заклучокот за усна јавна продажба на недвижен имот на АД Авиоимпекс
Во врска со Заклучокот за усна јавна продажба И.бр.147/06 од извршител Снежана Фитеска за продажба на недвижен имот КП 13412 згр.1, вл.001.кат 01, на в.м.11 Октомври 78А(40) со пов.од 316м2 во И.Л.бр.44581 КО Центар 1, сопственост на АД АВИОИМПЕКС (објавен во дневниот весник “Дневник“, на ден 19/03/2008 година), се информираат граѓаните и сите заинтересирани странки дека над предметната недвижност, Управата за јавни приходи – Регионална Дирекција Скопје има воспоставено хипотека по основ на долг на фирмата во износ од 181.026.487,00 денари.
 
14.03.2008
15 март - Последен ден за поднесување на Годишна даночна пријава
Граѓаните уште утре ќе можат да ги пријавуват приходите кои ги оствариле во изминатата 2007 година.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија