Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

11.03.2008
Истекува рокот за поднесување на Годишни даночни пријави
Уште 4 дена за пријавување на приходите кои граѓаните ги оствариле во изминатата 2007 година.
 
02.03.2008
Фискализација - Даночните инспектори затворија 331 обејкти
Според последните информации од терен, во тридневните засилени контроли/27-29 февруари 2008/ спроведени во делот на фискализацијата, Управата за јавни приходи затвори 331 објекти. Даночните инспектори го контролираа работењето на даночните обврзници на целата териоторија на Република Македонија, односно во 22 града.
 
29.02.2008
Фискализација - Даночните инспектори затворија 298 обејкти
Во тридневните засилени контроли/27-29 февруари 2008/ спроведени во делот на фискализацијата, Управата за јавни приходи затвори 298 објекти. Даночните инспектори го контролираа работењето на даночните обврзници на целата териоторија на Република Македонија, односно во 19 града.
 
21.02.2008
Поднесување даночните пријави за остварени приходи од имот и имотни права (закупнина)
Сите граѓани кои остваруваат приходи од имот и имотни права се должни, во рок од 15 дена од денот на започнувањето на остварувањето на овие приходи, да поднесат аконтативна пријава до Управата за јавни приходи, на чија теритирија се наоѓа имотот.
 
12.02.2008
Поедноставен даночен режим за трговските друштва - Воведување на годишен данок на вкупен приход за малите бизниси
Со најновите измени на Законот за данок на добивка, за 2007 година се воведува поедноставен даночен режим за трговските друштва – мали бизниси.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија